5 tekenen van een saaie website

5 tekenen van een saaie website

Heeft u een saaie website?

Als uw huidige website alleen bezoekers krijgt die maar paar seconden blijft op uw website en verder niks mee doet, dan is er een groot kans dat er iets mis mee is met uw website. Is het uw ontwerp, lay-out of iets anders?

Misschien draagt elk van deze aspecten een rol bij het snel terug vertrekkende verkeer op uw website, maar het kan ook zijn dat het niet zo is. Uw website kan ook saai overkomen, waardoor bezoekers afhaken met doorklikken naar andere pagina’s.

Het eerste stap is het beseffen dat u een saaie website heeft.  Daarom willen wij door middel van deze blog u een inzicht laten geven, waardoor u kunt bepalen of uw website saai is of niet. Dit gaan wij doen door 5 tekenen van een saaie website te beschrijven.

1. Geen reactie

Ga nu naar uw website. Zodra de pagina wordt geladen, wat is het eerste wat je voelt zonder erover na te denken, positief of negatief? Ben je onder de indruk? Ben je nieuwsgierig? Geërgerd? Bang? Verrast? Verdrietig? Overweldigd? Als u klikt op uw homepage en geen reactie in de eerste paar seconden geeft, dan heeft u waarschijnlijk een saaie website.

2. Dwalende aandacht

Klik op de verschillende pagina’s van uw website, alsof u een klant bent. Kijk naar de foto’s en lees de inhoud. Dwaalt uw gedachten? Kies uw meest informatieve deel van de inhoud op uw site en lees het. Als u merkt dat uw aandacht elders drijft na de eerste twee of drie zinnen, dan heeft u waarschijnlijk saai inhoud. Kortom een saaie inhoud betekent ook een saaie website.

3. Te veel tekst

Als uw website is bedekt met dikke lagen tekst met weinig of geen foto’s, afbeeldingen en kleuren. Zullen mensen snel tot de conclusie komen dat ze moeten werken (veel lezen) om iets uit uw site te halen, en ze zullen snel naar ergens anders surfen. Zelfs als u de meest indrukwekkende tekst heeft op het web, de algemene aanblik van veel tekst is een hele uitdaging voor de gebruikers.

4. Te bekend

Wanneer u naar uw website kijkt, vind u dat het aan originaliteit ontbreekt of dat het doet denken aan een concurrent? Uw website moet in een of andere manier opvallen  voor uw klanten, maar als ze het zien als een gewoon restaurant website of een gewoon bedrijfs website, dan zullen zij waarschijnlijk ook niet lang op blijven.

5. Geen Interactie

Als er plekken zijn op uw website waar mensen reacties, opmerkingen, of enige andere vorm van interactieve feedback kunnen geven, waarop u geen reacties op krijgt, dan brengen de mensen waarschijnlijk niet veel tijd door op uw website. Als uw website interessanter was, zouden de mensen meer reacties of opmerkingen achter laten.

Dit zijn de veelvoorkomende tekenen van een saaie website, maar het is belangrijk om te begrijpen dat een van deze symptomen alleen niet noodzakelijkerwijs een effect heeft op uw website. Als u vindt dat uw site ten minste drie van de vijf van deze symptomen heeft, dan moet u waarschijnlijk actie ondernemen.

Wilt u een professionele hulp? Dan kunt u bij Loyo Media komen voor advies en ondersteuning of voor het laten maken van een nieuwe website dat niet saai is.

FacebookTwitterGoogle+Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *